Son güncellenme :26.04.2024 23:57

Eğitim > 1 milyon 200 bin öğrenciyi rahatlatan açıklama

29.01.2014

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS sonuçlarının iptal edilmesiyle ilgili olarak, ‘Bu sınav sonunda okullarına yerleşmiş olan çocuklarımız ve velileri rahat olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmayacaktır’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı SBS sonuçlarının iptal edilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Avcı, gazetecilerin, “Zamanlamayı manidar buluyor musunuz” sorusuna, “Bugünlerde çok kullanılan bir tanım oldu. Bunu demek istemiyorum ama durum ortada” yanıtını verdi. Bakanın açıklamasından satır başları şöyle: 

“Bu sınavda 718 öğrencinin puanlarının yanlış hesaplandığı iddiasıyla mahkemeye müracaat edildi. 718 öğrencinin Almanca ve Fransızcadan sınava girdikleri halde İngilizce cevap anahtarıyla işlem yapılmış. Hemen fart ettik ve gerekli çalışmayı yaptık, o 718 öğrencimizin doğru puanlarını sisteme girdik. 1 milyon 127 bin öğrencimizin puanında herhangi bir oynamaya yol açmayacağını mahkemeye bildirdik.

Dosya Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde. Biz ne zaman itiraz etmişiz? 1 Ağustos 2013’te. Ağustos, Eylül, Ekim geçmiş… Kasımda sınavlar yapılmış… Aralık ayı geçmiş… Sömestr tatiline 10 gün kalmış.. 1 milyon 120 bin öğrenci ve aileleri sömestre tatiline hazırlanıyor. Bu esnada bu karar geliyor.

Yürütmeyi durdurma kararı gecikmenin zararlı olduğu durumlarda verilir. Eğer mahkeme gerçekten sakıncalı bir durum olduğunu düşünseydi bunun tedbiri temmuzda ya da okulların açıldığı 16 Eylül öncesinde alınabilirdi. Ama 15 Ocak tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Üst mahkemeye itirazımızı yapıyoruz.

Çocuklarımız rahat olsunlar. Bu sınav sonunda okullarına yerleşmiş olan çocuklarımız ve velileri rahat olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun başka bir yere gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Üst mahkemenin kararı ne olursa olsun, hiçbir çocuğumuzun, velimizin mağdur edilmeyeceğini şimdiden söylüyorum, rahat olsunlar. Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını ve ne yapacağını biliyor.

Yürütmeyi durdurma kararını Danıştay’ın aldığı doğru değil. CHP milletvekilinin başvurusuyla İdare Mahkemesi bu kararı almıştır.” 

Avcı, basın toplantısının ardından gazetecilerin dershane düzenlemesiyle ilgili sorularını ise yanıtsız bıraktı.

KAYNAK : sonsayfa.com