Son güncellenme :05.05.2024 19:31

Ekonomi > 300 bin ayna güneşe döndü!

19.02.2014

Ivanpah’ta kurulan dünyanın en büyük Güneş Enerjisi Santrali, 140 bin evin enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Kaliforniya Nevada sınırındaki Ivanpah bölgesine kurulan Güneş Enerjisi Santrali, bilgisayar kontrollü 300 bin adet güneş paneliyle bugüne kadar yapılmış en büyük güneş enerjisi santrali olarak kayda geçti.

NRG Enerji Sistemleri, Google ve BrightSource Enerji tarafından kurulan dev santral, yaklaşık 400 Megawatt enerji üretimi sayesinde 140 bin evin enerji ihtiyacını karşılayacak.

2.2 Milyar dolara mal olan sistem, Amerika’nın giderek büyüyen güneş enerjisi yatırımını gözler önüne sererken, aynı zamanda dünyanın yenilenebilir enerjinin geleceği açısından da anlamlı bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

Önümüzdeki günlerde sisteme elektrik verecek olan dev santral, 75 kilometrelik bir alana yayılıyor ve 140 metrelik kuleleri aracılığıyla güneşin sonsuz enerji kaynağını hayatı zenginleştiren elektik enerjisine dönüştürüyor.

Elektrik enerjisi basitçe, ısınan suyun yarattığı buhar gücünün tribünleri döndürmesiyle elde ediliyor.

Üstelik üretilen bu temiz enerji, aynı zamanda yılda 400.000 metrik ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engellemiş olacak. (economictimes.com)

KAYNAK : gazetesiz.com