Son güncellenme :20.04.2024 12:15

Medya > ”Alo Fatih” künyeden çıkarıldı

05.03.2014

Başbakan Erdoğan’ın bir gazete ve televizyonun yayınlarına doğrudan müdahale etmesinin aracılığını yaptığı ses kayıtlarıyla ortaya çıkan Mehmet Fatih Saraç, Habertürk gazetesinin künyesinden çıkarıldı.

Yolsuzluk operasyonunun ardından internette yayınlanan bazı ses kayıtlarıyla gündeme gelen Habertürk gazetesinin künyesinde bugün dikkat çekici bir değişim yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, Habertürk televizyonu ve gazetesindeki bazı haberlerin yayından çıkarılması konusunda yaptığı konuşmalarla tanınan Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç’ın ismi künyeden çıkarıldı.

Başbakan Erdoğan’la, Gezi Parkı protestoları sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerinin TV altyazısından çıkarılması ve gazetede yer alan ve hükümeti eleştiren bir sağlık haberi nedeniyle bazı çalışanların işten atılması gibi konuları konuştuğu ses kayıtları internette yayınlanan Mehmet Fatih Saraç, ‘Alo Fatih’ esprilerine de konu oluyordu. Fatih Saraç’ın bir seçim anketine ait sonuçların Habertürk gazetesinde manipülatif şekilde yayınlanmasına ilişkin de kayıtları ortaya çıkmış, bu konuşmalar sosyal medyada uzun süre büyük ilgi çekmişti.

Ses kayıtlarının ayyuka çıkmasının ardından Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Dönmez bu konuyu bir basın toplantısı sırasında bizzat Başbakan Erdoğan’a da sormuş, Erdoğan da Habertürk gazetesini arayarak bazı yayınlara müdahale ettiğini kabul ederek kendisini savunmuştu,

İşte o Fatih Saraç Habertürk gazetesinin künyesinden çıkarıldı.

Saraç’ın adı Habertürk’ün künyesine 27 Aralık 2012 günü Yönetim Kurulu Başkanvekili sıfatıyla girmişti.

Ancak Fatih Saraç’ın, siyasi iktidarın Habertürk yayınlarına doğrudan müdahalelerinin aracısı olduğunu ortaya koyan ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından, gazetedeki görevini fiilen sürdürmeyi bıraktığı belirtiliyordu.

Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner de sahibi olduğu Park Holding’e ait UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş.’deki paylarının yüzde 60′ını satıp Fatih Saraç’la ortaklığını sonlandırmıştı.

KAYNAK : sonsayfa.com