Son güncellenme :01.05.2024 21:54

Sağlık > “Büyük Beyaz” Meksika’da özgür!

19.02.2014

Meksika hükümetinin büyük beyaz köpekbalığı avını yasaklama kararı alması, bu efsanevi yaratığın yok olmasını engelleyebilir!

Yaban hayatını koruma kuruluşları, Meksika’dan gelen haberle sevildi. 

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, büyük beyaz köpekbalığının avlanmasının süresiz olarak yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, Meksika sularındaki büyük beyaz sayısının arttırılmasının hedeflendiği ve böylece türün yok olmasının engelleneceği belirtildi.

Başka bir balık avı sırasında yanlışlıkla büyük beyaz köpekbalığı yakalayanlar da, bundan böyle bu balığı tekrar sulara bırakmakla yükümlü olacak.

Balık Koruma Kuruluşu’ndan Annalia Murias, Meksika’nın 2004’den bu yana köpekbalıkları ve vatoz türlerini korumak için ulusal bir plana sahip olduğunu belirtti. Aslında bu köpekbalıklarını “yüzgeçleri” için avlamaya karşı dünya çapında verilen daha geniş bir mücadelenin parçası.

Büyük Beyaz köpekbalığı ise yavaş büyümesi ve düşük üreme hızı nedeniyle daha büyük tehdit altında. Bu nedenle Meksika Hükümeti tarafından verilen karar, uzun vadede oldukça olumlu sonuçlar verecek gibi görünüyor.

Yeni Zelanda’da köpek balığı avının yasaklanması, Çin’de resmi davetlerin menüsünden köpekbalığı yüzgeci çorbasının çıkarılması ve Endonezya Ulusal Havayolları’nın köpekbalığı yüzgeci taşımayı reddetmesi bu alanda umut vaat eden yeni gelişmeler. (onegreenplanet)

 

 

 

KAYNAK : gazetesiz.com