Son güncellenme :19.04.2024 15:20

Medya > Cemaat CHP’ye oy verecek çünkü …

05.03.2014

Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında cemaati CHP ile birlikte anması, sandığa nasıl yansıyacak?

Radikal gazetesi yazarı Koray Çalışkan, CHP’nin C’sinin cemaat olduğu görüşünü ortaya atan Başbakan Erdoğan sayesinde muhafazakar seçmenin gözünde CHP’nin daha sevimli hale geldiğini iddia etti.

Yazar göre Hizmet’e gönül verenin CHP’yi desteklemesi eskiden imkânsızdı. Artık İstanbul ya da Ankara gibi yerlerde muhtemel.

17 Aralık sürecinde cemaat ile CHP arasında sıcak rüzgarların estiği söyleniyor. Cemaatin teep yönetiminin açıktan AK Parti’ye cephe alması sandığa nasıl yansıyacak. Peki tabanı nasıl bir tepki verecek?

Cemaate mensup vatandaşlar bu seçimde CHP’yi mi tercih edecek? Kılıçdaroğlu’nun dindar seçmene yönelik kucaklayıcı adımlarının Erdoğan’ın ezberini bozduğunu savunan Çalışkan’a göre, Hizmet’in CHP’ye oy vermesi sürpriz değil. Nedeni de yazar, bugünkü yazısında anlattı:

CHP SEVİMLİ HALE GELMİŞ

CHP’yi muhafazakâr seçmene uzak olmakla suçlayan, dini hassasiyet siyasetiyle CHP’ye dinsiz iması yapan AK Parti bir süredir CHP’nin C’sinin cemaat olduğunu savunuyor. Twitter’da robotlar CHP’ye Cemaat Halk Partisi diyerek atarlar atıyor.

Bunun sonucu ne? CHP’yi muhafazakâr seçmenin gözünde daha sevimli hale getiren Erdoğan’ın kendisi oluyor. Hizmet’e gönül vermiş insanların CHP’yi desteklemesi eskiden imkânsızdı. Artık imkânsızı bırakın İstanbul ya da Ankara gibi yerlerde muhtemel.

“MUHAFAZAKAR SEÇMENİN EN HİSSİZİ BİLE GÜLEN’E SAYGI DUYUYOR”

Erdoğan ilk kez düşmansız bir seçime giriyor. “Ey CehaaPe zihniyeti” diye Halk Partisi’ni dinsizlikle itham edeceğine, muhafazakâr seçmenin en hissizinin dahi çok uzun süre saygı duyduğu Fethullah Gülen’in CHP’yi şekillendirdiğini anlatıyor.

ALGI DEPREMİ

Muhafazakâr seçmenin duygu dünyasını altüst eden bir hareket bu. AK Parti, CHP şüpheciliğini beslemeyi bırakıp, dini referansı güçlü insanlarda CHP sempatisi yaratıyor. Sürekli cemaate vururken CHP’yi de onun yanına yerleştiriyor. Hizmet’i karalarken CHP’ye çaldığını düşündüğü karaya bel bağlıyor. İşe yarar mı?

Hiç sanmıyorum. Eğer yarayacak olsa Melih Gökçek kampanyasını tamamen bunun üzerine kurardı. Ama yapmıyor. Köprü, kavşak, icraat kampanyasında Hizmet’e tek bir laf etmiyor. Eminim Erdoğan her “Cemaat ve CeHaPe yan yana” dediğinde hop oturup hop kalkıyor, oyların eridiğini fark ediyordur.

“Erdoğan neden böyle bir şey yapsın, CHP’nin işine gelecek bir söylem kullansın” diye sorabilirsiniz. O zaman ben de “CHP neden yıllarca Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürecek bir söylem kullandı” diye sorarım.

Olur böyle şeyler siyasette…

KAYNAK : sonsayfa.com