Son güncellenme :28.03.2024 12:58

Güncel > Cemaatin şoke eden Sarıgül planı

26.03.2014

Cemaat bu kez de öğrencilere Sarıgül için baskı yaptı…

17 Aralık operasyonuyla hedefine ulaşamayan paralel yapı bu kez yurt ve evlerde kalan öğrencileri devreye soktu. Öğrencilere nakil yasağı öncesi “İkametini İstanbul’a getir, Sarıgül’e oy ver” baskısı yaptığı öğrenildi.

Paralel yapının “icraatları” bitmiyor. 17 Aralık operasyonuyla başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi bitirme planları karşılık bulamayınca bu kez seçimler için düğmeye basıldı. Paralel yapının elemanları Pensilvanya’nın talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için bir tezgah daha tasarlamaya başladı.

‘ADRESİNİZİ DEĞİŞTİRİN’

Düzce’de daha önce kendilerine ait yurtta Başbakan Erdoğan aleyhine kara propaganda görüntülerini öğrencilere izlettiren ve karşı çıkanları yurttan atan cemaat, bu kez rotasını evlere çevirmişti. Paralel yapının abi ve ablaları kara propagandalarını bu kez evlerde kalan öğrencilere yapmaya başladı. Ardından seçimlerde AK Parti’ye kesinlikle oy vermemeleri istendi. Türkiye’nin değişik yerlerinden İstanbul’a sadece okumak için gelen öğrencilere “İkametgahlarınızı bulunduğunuz şehirden İstanbul’a getirin” baskısı yaptığı öğrenildi. Cemaatin baskısı bununla da sınırlı kalmadı. Yurtta kalan ancak güvenlik nedeniyle ismini açıklamak istemeyen bir öğrenci, Akşam gazetesine konuştu:

‘SARIGÜL’E OY VERİN’

“Bize ikametgahlarımızı İstanbul’a getirmemiz için baskı yapıldı. İstanbul’a getirdikten sonra da seçimlerde oylarımızı CHP adayı Mustafa Sarıgül’den yana kullanmamız konusunda sürekli telkinde bulunuldu.”

CEMAATİN SARIGÜL BASKISI

Yurdun değişik yerlerinde iftira ve karalama kampanyalarını sürdüren cemaat, kirli oyununu bu kez İstanbul’da oynamaya başladı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül için kolları sıvayan cemaat, yurtlarda kalan öğrencilere ikametgah baskısı yaptı.

MİLLİ İRADEYE MÜDAHALE

Söz konusu öğrenci, yurtlarda kalanların çoğunun Anadolu’nun değişik illerinden okumak için geldiğini; barınma sıkıntısı nedeniyle bu yurtlarda kalmak zorunda olduklarını söyledi. Öğrenci, “İrademiz baskı altına alınmak isteniyor. Kime oy vereceğimize bile karışılıyor. Devlet bir an önce yurt yapsın biz de bu baskılardan kurtulalım, eğitimimize odaklanalım” dedi. Cemaatin abi ve ablalarının bu hamleyi seçim öncesi nakil yasağı başlamadan yaptığı anlaşıldı.

KAYNAK : sonsayfa.com