Son güncellenme :07.05.2024 18:45

Bilim ve Teknoloji > Dünyaya göz kulak olmak kolaylaştı!

31.01.2014

Conservation Drones adlı kuruluş, dünyanın en zor kontrol edilebilir bölgelerine dünyanın en kolay ve ucuz çözümünü sundu: İnsansız Hava Araçları!

Daha çok ordular, savaşlar ve askeri operasyonlar çerçevesinde adını duyduğumuz IHA’lar (İnsansız Hava Araçları), bu kez doğayı koruma ve kollama operasyonlarıyla birlikte anılacak.

Ucuz, kolay ve pratik yanları nedeniyle şimdiden “koruma” amaçlı çalışmaların ayrılmaz bir parçası olma yolunda ilerleyen İHA’lar, Himalaya’ların en uç noktaları ya da Amazonlar’ın balta girmemiş ormanları gibi “gözlenmesi” aşırı zor olan bölgelerde de yetkililerin yardımına koşacak.

Çevre Koruma konusunda uzman çevrebilimci Lian Pin Koh tarafından kurulan Conservation Drones adlı kuruluş, kar amacı gütmeksizin bu teknolojiyi koruma kuruluşlarına tanıtmaya çalışıyor.

Şimdiden onlarca ülke, devlet ve organizasyon tarafından kullanılmaya başlayan IHA’lar, yakın zamanda tüm koruma kuruluşları tarafından kullanılmaya başlanacak gibi görünüyor.

“Açıkçası” diyor TED Konferansları’nda konuşan Koh, “bir insansız hava aracı kaliteli bir laptoptan ya da dürbünden daha fazla para etmiyor!”

Bu da IHA’ların en önemli gücünü oluşturuyor.

Öte yandan geçtiğimiz yıl ConservationDrones kuruluşu Nominet Trust tarafından dijital alanda yüzyılın en önemli 100 sosyal projesinden biri seçildi. (robohub.org)

 

 

At the foothills of the Himalayas, elephants, rhinoceroses, and tigers stir in the green forests. Protecting and monitoring these animals and the health of tropical forests worldwide is a significant challenge, often requiring large amounts of time, money and risk. Fortunately, an affordable new tool is soaring into the conservation sphere: autonomous flying vehicles, or drones.

Lian Pin Koh, is a founding director of the non-profit ConservationDrones.org, which builds capacity in the use of drones for conservation in the developing tropics. In dozens of countries, governments and organizations are using these drones to observe forests, protect against illegal poaching and logging, and gather scientific data.

“The fact is,” Koh said in a 2013 TED talk, “a conservation drone doesn’t cost very much more than a good laptop computer or a decent pair of binoculars.”
Read more at http://news.mongabay.com/2014/0117-forestinnovation-kimbrough-koh.html#8g53aScouhaVdxvR.99
KAYNAK : gazetesiz.com