Son güncellenme :25.11.2024 06:32

Güncel > Düşünce maddeyi etkileyebilir mi?

27.02.2014

Lynne McTaggart’ın web sitesinde, binlerce insanın aynı anda “”düşünce gücüyle”” maddede değişiklik yapabileceğini kanıtlamak amacıyla deneyler yapılıyor! Sonuçlar oldukça ilginç!

Düşünce gücüyle maddeye etkide bulunmanın mümkün olduğu, hatta biçiminin değiştirilebileceği gibi savlar oldukça eski. Aynı zamanda birçok insanın da ilgisini çeken bir konu.

Bu konuyu araştıran bilime Noetik Bilimi deniyor. Lynne McTaggart, bu bilimin oldukça önemli temsilcilerinden biri. 2001: Bir Uzay Macerası’nın yazarı ünlü Arthur C. Clarke da, McTaggart’ın çalışmalarından söz etmeyi unutmamış, “Evreni anlamak isteyenler için çok önemli bir bilim insanı, dikkatle takip edilmeli” demişti.

Hatta McTaggart bu ilginç özellikleriyle Dan Brown’un Kayıp Sembol adlı kitabına da konuk olmuştu.

McTaggart’ı ilginç kılan ise, on yılı aşkın süredir theintentionexperiment.com adlı sitede Noetik Bilimi araştırmaları yapıyor olması. Taggart her ülkeden deneğin katıldığı binlerce kişilik deneyler düzenliyor ve bunun sonuçlarını web sitesinden yayınlıyor. Temel amaç ise, düşüncenin maddeyi etkileyip etkileyemeyeceğini bulmak.

ABD’de Kaliforniya’daki Noetik Bilimler Enstitüsü’nün (IONS), Princeton Normalötesini Araştırma Mühendisliği Laboratuarı’nın (PEAR) ve başka birçok büyük bilim kurumunun yürüttüğü araştırmalara göre, insan düşüncesi doğru bir şekilde kullanılırsa fiziksel kütleyi etkileme imkanına sahip.

McTaggart da aynı fikri savunuyor. Fakat o, bu savını kanıtlamak için, dünyanın dört bir yanından, birbirini hiç görmeyen binlerce kişinin katkısıyla yeni deneyler yapıyor.

Elde edilen sonuçlara göre, laboratuvarda kontrollü biçimde bölünen hücrelerin davranışlarını, farklı biyolojik sistemlerin senkronizasyonunu, gönüllü deneklerin bedenlerindeki kimyasal reaksiyonları değiştirmek mümkün olabilmişti. Bu bulgulara dayanan McTaggart, insan düşüncesinin fiziki dünyayı değiştirebileceğini iddia ediyor, hatta şiddeti durdurabileceğini, hastalıkları iyileştirebileceğini söylüyordu.

Üstelik McTaggart’a göre bu öğrenilebilir bir yetenekti ve meditasyona benzer egzersizlerle güçlendirilebilirdi.

McTaggart’a göre, deneylerde kişiler yani zihin sayısı en önemli etken değil. Zihnini kullanmayı iyi öğrenmiş insanlardan oluşan küçük bir grup da olağanüstü işler başarabilir.

Bugüne dek 90 ülkeden binlerce insanın zihin gücünü birleştirerek çalışan araştırmacı, 19 deneyden 16’sında başarılı oldu.

İşte bazı örnekler:

– Arizona Üniversitesi’nden psikolog Gary Schwartz, Haziran 2007′den beri düşünce gücünün bitkilerin büyüme hızını etkilediğini kanıtlayan birkaç büyük deney gerçekleştirdi.
– Psikolog William Braud, insanın düşünce gücüyle dev bir akvaryumdaki farklı cins balıkların yüzme yönünü değiştirebildiğini kanıtladı.
– IONS’un yöneticisi Marilyn Schlitz ve bir grup başka bilim insanı, düşüncenin ya da duyguların insanın bedenindeki kimyasal reaksiyonları değiştirdiğini, mesela kanserli hücreleri sağlıklı hücrelere dönüştürebildiğini ortaya koydu. Bunun yakın bir zamanda tıpta bir devrime yol açacağına inanılıyor.
– Türkiye’de Suyun Hafızası adlı kitabı yayımlanan Dr. Masaru Emoto olumlu ya da olumsuz düşüncelerin, donmakta olan suyun kristal yapısını değiştirdiğini doğal ortamlarda kanıtlamıştı. Aynı çalışmayı psikolog Dean Radin, laboratuvar ortamında kontrollü olarak yineledi ve aynı sonuçları aldı.

Projeyi yürüten yürüten ana kadrodan bazı bilim adamları:

– Dr. Fritz-Albert Popp, Alman Neuss Enstitüsü’nün kurucusu. New York Academy of Sciences ve Princeton Üniversitesi’nde fizik dersleri veriyor.
– Dr. Gary Schwartz, Arizona Üniversitesi’nden nörolog ve cerrah.
– Rupert Sheldrake, Cambridge Üniversitesi’nde biyokimya dersleri veriyor.
– Konstantin Korotkov, “kirlian” adı da verilen aura fotoğrafçılığını modern bilgisayarlarla gerçekleştirebilen Rus fizikçi. Hem tek hücreli canlılar, hem bitkiler hem de insanlarla yaptığı çalışmalardan olumlu sonuç aldı.
– Jessica Utts, California Üniversitesi’nde istatistik profesörü.
– Dr. Roger Nelson, Princeton Üniversitesi’nden cognitif psikiyatrist. (egoistokur.com)

KAYNAK : gazetesiz.com