Son güncellenme :05.05.2024 19:12

Sağlık > Facebook’a 50 yeni cinsiyet seçeneği!

19.02.2014

Facebook’ta bundan böyle yalnızca “”kadın”” ve “”erkek”” seçenekleri bulunmayacak.

Bundan böyle eşcinseller, Facebook hesaplarını oluştururken “kadın ve erkek” seçenekleri arasında sıkışıp kalmayacak.

Sosyal medya devi insanların kendi cinsiyetlerini ifade ederken kullandıkları 50 ayrı terimi cinsiyet seçeneklerinin içine yerleştirme kararı aldı!

Başlangıçta Facebook’un Amerkia’daki 159 milyon kullanıcısını kapsayacak olan uygulama, daha sonra diğer ülkelere doğru genişletilecek.

Böylce kullanıcılar, cinsel kimlikleri sorulduğunda, “gay, lezbiyen, androjen, transeksüel vs.” gibi seçenekleri işaretleme imkanına kavuşacak.

Proje sorumlusu Brielle Harrison da cinsiyet değiştiren biri. Uygulamanın devreye girmesiyle birlikte kendi kimliğini de “Kadın”dan “Trans-Kadın”a çevirdiğini belirtiyor. 

“Cinsiyet değiştiren birçok insan gibi ben de, bize kadın mı erkek mi olduğumuzu soran ikili bir opsiyon karşısında kala kalıyorduk” diyen Harrison, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu durum cesaret kırıcıydı çünkü seçeneklerden hiçbiri çevrenizdeki insanlara sizin gerçekte kim olduğunuzu doğru biçimde söyleyemiyordu! Şimdi bu değişti ve artık birçok insan gibi ben de gerçek cinsel kimliğimi dile getirme imkanı buldum.” (AP)

KAYNAK : gazetesiz.com