Son güncellenme :19.05.2024 21:29

Spor > Fenerbahçe sesini yükseltti

13.01.2014

Kulüp avukatları, “Şike davası tekrar görülsün” dedi, camia hareketlendi. Başkan açıklamalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor, yöneticiler de eşlik ediyor. Her şey, Fenerbahçe adına sürecin daha da hareketli bir hal alacağını gösteriyor.

Şike soruşturmasıyla ilgili hukuki işlemlerin dışında uzun süredir görüş belirtmeyen Sarı-Lacivertliler’de artık herkes yüksek sesle konuşuyor. Başkan ve yöneticiler yalnızca açıklamaları değil resmi başvurularıyla da haklarını savunuyor. Futbolcuların Avrupa mesajları da dikkat çekiyor.

Türkiye’nin 17 Aralık’tan bu yana en çok konuşulan olayı olan yolsuzluk operasyonu futbol gündemine de bomba gibi düşmüştü. Fenerbahçe camiası, Yargıtay’ın şike soruşturmasıyla ilgili vereceği kararı beklerken, yolsuzluk operasyonundaki tartışma konularının ardından sıcak saatler yaşanmaya başladı. Şike soruşturmasını yürüten özel yetkili mahkemelerin baktığı Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görüşülecek olmasının gündeme getirilmesi ve bu mahkemelerin kanun değişikliğiyle kaldırılmasının planlanması Fenerbahçe’yi de harekete geçirdi. Yıldırım avukatları aracılığıyla şike davasının yeniden görüşülmesi için resmi başvuruları yaptı, açıklamalarıyla da haklarını sonuna kadar savunacaklarını her fırsatta dile getirdi. Yalnızca Yıldırım değil Sarı-Lacivertli yöneticiler de artık net ifadeler kullanıyor ve hukuki süreçte ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.

12. adam hazırlanıyor

Fenerbahçe, UEFA’nın verdiği 2 yıllık cezaya rağmen gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma umudu taşırken, futbolcular da yaptıkları açıklamalarda sürekli bu konuyu gündeme getiriyor. Yöneticiler, Türkiye’deki gelişmeler ile haklarında ortaya atılan ve doğruluğu olmayan iddiaları da UEFA’ya bildirmeye hazırlanıyor. Bu arada Sarı-Lacivertli taraftarlar, 3 Temmuz’dan sonra büyük ses getiren protesto yürüyüşleri için yeniden organize olmaya başladı.

Yönetimden açıklama

Fenerbahçe dün resmi sitesi aracılığıyla kulüple ilgili çıkan bir habere tepki gösterdi. Sarı-Lacivertliler, bir gazetede çıkan haberle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kendi iştigal alanlarında dahi bir yer edinememiş kimi şahısların, yüksek yargı organlarının yerine geçerek kesinleşmemiş bir dosya hakkında fetva verme ve yargıyı etkilemeye çalışma çabaları, yaşanan süreç itibariyle asla tesadüf değildir. Tarafımızdan yasal yollara başvurulacak, en sert hukuki tedbirler ivedilikle alınacaktır.”

KAYNAK : sonsayfa.com