Son güncellenme :03.05.2024 14:51

Spor > Galatasaray deplasmanda yine kazanamadı

04.03.2014

Galatasaray deplasman fobisini Çaykur Rizespor karşısında da yenemedi.

Sarı Kırmızılılar, çok çekişmeli geçen maçta Chedjou’nun golüyle 1-0 öne geçmesine karşın 83. dakikada yediği golle maçtan 1-1′lik beraberlikle ayrıldı.

Hafta içinde Chelsea ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Rizespor karşısında ilk yarı boyunca etkisiz bir görüntü çizdi. Düşme hattında bulunan Karadeniz temsilcisi ise taraftar desteğini arkasına aldığı bu yarıda iyi bir mücadele sahaya yansıttı.

Karşılaşmanın 2. yarısında Galatasaray oyuna ağırlığını koyarken 60. dakikada Chedjou’nun kafa ile attığı gole 1-0 öne geçti. Golden sonra da Çaykur Rizespor kalesinde önemli ataklar geliştiren Galatasaray Umut ve Sneijder ile ciddi gol fırsatlarından yararlanamadı.

Müsabakada dakikalar 84′ü gösterdiğinde ise Çaykur Rizespor penaltı kazandı ve topun başına geçen Leonard Kweuke attığı gole durumu 1-1′e getirdi.

Galatasaray maçın kalan dakikalarında üstünlük golünü atamadı ve maç 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 45′e, Çaykur Rizespor ise 22′ye yükseltti.

Çaykur Rizespor: 1 – Galatasaray: 1

Stat: Rize Yenişehir

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Ahmet Görkem Görk, Ali Adnan, Aykut Akgün (Dk. 77 Kweuke), Kıvanç Karakaş (Dk. 66 Sylvestre), Kağan Söylemezgiller, Cernat (Dk. 66 Tevfik Köse), Liban Abdi, Deniz Kadah

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 90 Hajrovic), Melo, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan (Dk. 90+1 Emre Çolak), Sneijder (Dk. 81 Sabri), Umut Bulut, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 61 Chedjou (Galatasaray), Dk. 85 Kweuke (penaltıdan) (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 41 Viera, Dk. 90+2 Sylvestre, Dk. 90+2 Ali Adnan (Çaykur Rizespor), Dk. 43 Selçuk İnan (Galatasaray)

KAYNAK : sonsayfa.com