Son güncellenme :29.03.2024 10:13

Bilim ve Teknoloji > Google Nexus 5 Tanıtıldı! Özellikleri Türkiye çıkış tarihi ve Fiyatı

11.11.2013

 

Nexus 4’ün başarısının ardından, LG ve Google yeniden birleşerek Android 4.4, KitKat işletim sistemli en ince ve en hızlı akıllı telefon Google Nexus’u pazara sundu. 5 inçlik çarpıcı Full HD IPS ekranı ile Nexus 5, benzersiz bir görüntü kalitesi ve deneyimi sunuyor. Çok hafif olan bu akıllı telefon, 16 GB ve 32 GB’lık alternatifleri, güçlü performansı ile kullanıcılara eşsiz bir kullanım kolaylığı da sağlıyor.

“LG bugüne kadar en hızlı performanslı telefon Nexus 5’i Google ile işbirliği yaparak geliştirdiği için gurur duyuyor” diyen LG Mobil İletişim Bölümü CEO’su Dr. Jong-seok Park sözlerini şöyle sürdürdü: “Nexus 5 modern tasarımı ve inovasyondaki liderliği ile iki büyük şirketi ikinci bir hareket için bir araya getiren lider bir ürün”.

Android, Chrome ve Google Uygulamaları Başkan Yardımcısı Sundar Pichai ise “Yeni Nexus için LG ile yaptığımız işbirliği için büyük heyecan duymaktayız” diyerek sözlerine devam etti: “Bugüne kadarki en ince ve hızlı telefon olan Google Nexus 5, Android 4.4, KitKat ile tüketiciye en son yenilikleri sunuyor”.

İlk defa LG G2’de sunulan optik görüntü sabitleyici özelliği Nexus 5’i vazgeçilmez kılıyor. 8 MP kameraya sahip Nexus 5 karanlık ortamlarda kaliteli bir çekim yapma olanağı tanıyor. Photo Sphere özelliği taşıyan ürün aynı zamanda, bir dizi fotoğrafı art arda çekip 360 derecelik bir deneyime çevirebiliyor. Gelişmiş HDR+ modu ile Nexus 5, anında birçok fotoğraf çekerek bu görselleri tek bir karede birleştiriyor ve mükemmel bir ışık ve gölge ile şekillendiriyor.

Nexus 5, dünyanın ilk Android 4.4 KitKat işletim sistemli telefonu olma özelliğine sahip. SnapdragonTM 800 işlemcisi ve 4G/LTE ile Nexus 5, daha hızlı dokunma teknolojisi sunan 445 ppi Full HD IPS ekranı ile dış mekanda da daha rahat görüntüleme ve net bir görüntü kalitesi elde etme olanağı sunuyor. Nexus 5, Gmail, Chrome, Ajanda, Haritalar, Drive ve Hangouts ile kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırıyor. Telefonla Google Play’deki milyonlarca uygulama, oyun, kitap ve müzik gibi içeriklere erişmek de çok basit. Siyah ve beyaz renk alternatifleri bulunan Nexus 5, Avrupa, Orta ve Güney Amerika, Asya, Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesi ve Ortadoğu’da Kasım ortasında satışa sunulacak.

Nexus 5’in Aralık başında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Teknik Özellikleri:

İşlemci: Qualcomm® Snapdragon™ 800 (2.26GHz Quad-Core Krait CPU)
İşletim Sistemi: Android™ 4.4, KitKat®
Ekran: 5 inç (gerçek 4.95 inç) Full HD IPS (1920 x 1080 piksels)
Network: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
Hafıza: 32GB / 16GB
RAM: 2GB
Kamera: Arka 8.0MP – OIS / Ön1.3MP HD
Pil: 2,300mAh Li-Polymer (Gömülü)
Boyut: 137.84 x 69.17 x 8.59mm
Ağırlık: 130g
Diğer: Kablosuz şarj, NFC