Son güncellenme :26.04.2024 22:43

Sağlık > Greenpeace: “Çevre suçları artabilir!”

19.02.2014

Greenpeace yeni internet düzenlemesinin “”çevre suçu”” işleyenlere karşı internet yoluyla verilen mücadelelerin önünü kesebileceği uyarısında bulundu.

Greenpeace örgütü, Türkiye’deki yeni internet düzenlemelerinin çevre tahribatını arttırabileceği yönündeki endişesini dile getirdi.

Resmi web sayfasından yapılan açıklamada, 5 Şubat tarihinde torba yasa ile kabul edilen internet kanunundaki yeni düzenlemelerin çevre suçlarına karşı yürütülen kampanyaları tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada şu cümlelere yer verildi:

“Yeni yasayla, çevre suçlarına karşı milyonlarca insanla birlikte yürüttüğümüz kampanyaların geleceği de tehdit ediliyor. Gezi Parkı örneğinde de gördüğümüz gibi Türkiye’de bugün en büyük hak ihlalleri arasında çevre koruma konusu var. Düşüncelerimizi özgürce ifade edemediğimiz bir alanda, çevre hakları için mücadele giderek daha zor hale getiriliyor.

Bu yasayla, çevre suçu işleyen şirket ve kurumlar, internet üzerinden yürüttüğümüz kampanyaları kolayca engelleyebilir, ortaya çıkardığımız skandalları rahatlıkla karartabilir. Kısacası kurumlar keyfi bir şekilde hem hakim ve savcı olabilecek, hem de ifade özgürlüğünü çiğneyebilecekler.

Greenpeace’in ve çevre suçlarına karşı mücadele eden kurumların ifade özgürlüklerinin ve bilgiye erişim hakkının engellenmesi, uzun vadede çevre suçlarının artması demek. Tüm bu nedenlerle, bugüne kadar attığı tweetlerden internetin sansürlenmesine karşı olduğunu anladığımız Sayın Abdullah Gül’den, bu yasayı onaylamamasını istiyoruz.”

Greenpeace tarafından isteyen herkesin imzalayabilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir mektup da yazıldı.

Abdullah Gül’e Twitter’daki “Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli” ifadelerinin hatırlatıldığı mektupta, Cumhurbaşkanı’ndan sözünün arkasında durması ve internet sansürünü durdurması talep ediliyor.

Mektuba ulaşmak için tıklayınız!
 

KAYNAK : gazetesiz.com