Son güncellenme :25.04.2024 10:05

Medya > ”Gülen’in görüp de tanıdığı melek”

05.03.2014

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Fethullah Gülen’in Cebrail’le ilgili sözlerini yerden yer vurdu

Fethullah Gülen 1995′te Savaş Ay’a verdiği röportajda söylediği ‘Cebrail Parti kursa oy vermem’ sözlerini yarattığı deprem sürüyor

Erdoğan’ın seçim mitinginde açıklayıp, yerden yere vurduğu o sözlere Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler’den de bugün zehir zemberek bir yazı geldi.

Gülen bugünkü köşesinden Gülen’i Allah ve Peygamber’e şirk koşmakla suçladı.

İşte Güler’in Fethullah Gülen için yazdığı o sözler…

“Cebrail parti kursa oy vermem” diye özetlenebilecek o sözlerinden.

Peki Gülen, 1995 yılında Savaş Ay’a verdiği o röportajda gerçekten böyle mi dedi?

İnanın fazlası var eksiği yok!

Diyor ki:

“Cebrail (AS)’ı çok severim, âşık gibi. Burnumun kemikleri sızlar, hiç görmediğim tanımadığım bir melek bu. O bir parti kursa ben ona diyeceğim ki; ‘sen bir parti kurdun ama müsaadenle ben seni desteklemeyeceğim.’ Esas benim için önemli olan Türk toplumunun ittifakıdır. “

1-Cebrail (AS) bir melektir ve Allah’ın emirlerinin dışında bir iş yapamaz. Haşa, bir parti kurduysa, ona emrolunmuştur. Dolayısıyla kurduğu partiye destek vermemek Allah’a karşı gelmektir.

2-”Cebrail (AS) hiç görmediğim tanımadığım bir melek” diyor. Ne yani, görüp tanıdığın melek mi var? Yahut görüp tanıma imkanın.

3-”Benim için önemli olan Cebrail (AS)’ın kurduğu parti değil, Türk toplumunun ittifakıdır” diyor. Haşa sümme haşa; Hazreti Peygamber Efendimiz “Benim için önemli olan senin getirdiğin vahiy değil, Arap toplumunun ittifakıdır” diyebilir miydi?

Demem o ki, yine haşa peygamber olsan diyemezsin. Bu ne cüret! Bu nasıl bir kibir yahu? Kaldı ki bu toplumun yüzde 50′si AK Parti’de ittifak etmiş. Diğer yarısı ise en az on parça.

Ve son bir not.

Bunları söylediği yıllarda memlekette Refah Partisi rüzgarı esiyordu.

Merhum Erbakan Hoca’dan hiç hazzetmediği malum. Sanıyorum, bir yerlere “Korkmayın, biz Refah Partisi’ne oy vermeyiz” mesajı gönderiyordu.

KAYNAK : sonsayfa.com