Son güncellenme :05.05.2024 11:53

Ekonomi > Her zaman yaptığımız denetimler!

19.02.2014

Taner Yıldız, TÜPRAŞ’a yapılan denetimin her zaman denetlemeden biri olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Eğil İlçesi’ndeki türbeleri ve tarihi yerleri ziyaret edip gezdi. Bakanlar kendi cep telefonlarıyla Eğil Barajı’nda manzara fotoğraflarını çekip, gazetecilere de poz verdi.

TANER: ÖZEL ANLAM KAZANDIRMAYA ÇALIŞMAK DOĞRU DEĞİL

Gazetecilerin Koç Holding bünyesindeki Tüpraş’a yapılan denetlemeyle ilgili sorusu üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyarbakır’da hem tarihi ev kültürel varlıkları, hem de teknik gerekçelerle bulunduğunu söyledi. Diyarbakır’ın çevre illerle beraber 6 ili kapsayacak bir elektrik dağıtım şirketinin özelleşmesiyle alakalı imza attıklerini belirten Taner, “Bu hem bölge için hem de Türkiye için önemliydi. Tüpraş’la alakalı özellikle vergi denetimlerinin ve zaman zamanda ulusal markalarla alakalı denetimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazen soruyorlar bu dönememi denk geldi diye. Bu dönemi, o dönemi falan yok arkadaşlar bu işin. Bizim ister kamu ağırlıklı özel hukuk hükümlerine tabi şirketler, isterse özel hukuk hükümlerine tabi özel şirketler, her birinin denetlenmesiyle alakalı prosedür vardır. Vergi denetimleriyle alakalı Sayın Maliye Bakanımızın mutlaka açıklamaları olacaktır. Ama biz teknik açıdan enerji sektörüyle alakalı, her zaman yaptığımız ve zaman zaman TPIC’in

alt şirketi olan, yani bir kamu şirketi olan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. ile alakalı da yaptıklarımızı biliyorsunuz. Onlarla alakalı da ulusal marka sisteminin denetlendiği zamanları biliyorsunuz. Bu yüzden buna özel bir anlam kazandırmaya çalışmanın doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.

EKER: ÇÖZÜM SÜRECİNİN BAŞARIYA ULAŞMASI HERKESİN TEMENNİSİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Eğil İlçesi yerli ve yabancı bir çok kişinin ziyaret ettiğini belirterek, kentin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Eker, şöyle dedi:

“Diyarbakır son 30 yıldır yaşadığı travma sebebiyle bir çok değeri maalesef bir tek problemin gölgesinde kaldığından ötürü bilinmemiş anlaşılmamış. Dolayısıyla Diyarbakır bile neredeyse kendi değerini unutacak hale gelmiştir. Son aylarda yaşanan çözüm süreciyle birlikte çok şey daha yerli yerine oturuyor, normalleşiyor. Diyarbakır’ın bu süreç içerisinde daha çok kamu yatırımı alması, açığını kapatması, bir mana da her şeyin Diyarbakır’da normalleşmesi, vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakması, huzur ve güven ortamının oluşmasıyla birlikte birçok sektör, alanda gerçekte çok daha kaliteli, verimli hizmet üretmek mümkün hale geliyor. Doğrudan vatandaşımızın yaşantısını olumlu şekilde etkiliyor ve refah artışında da önemli katkısı olur. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması şuan da bütün Diyarbakır’ın hepimizin, herkesin en önemli gerçekte temennisi ve hepimiz çok yakından ilgilendiriyor.”

DHA

KAYNAK : gazetesiz.com