Son güncellenme :18.05.2024 19:35

Ekonomi > Kayserili cep telefonunu çözümünü buldu

17.02.2014

Kayserili bir vatandaş, cep telefonunda kredi kartı kullanımına getirilen sınırlamayı ilginç bir yöntemle delmeyi başardı.

Kredi kartı ile cep telefonu alımına getirilen sınırlama, Kayserili bir esnafı farklı yollar aramaya itti. Hürriyet’ten Şükrü Kızılot’a bulduğu yöntemi anlatan Kayserili vatandaş, kredi kartı ile hediye çeki satıp, o çek ile de cep telefonu satma formülünü geliştirdi. 

KILIF YÖNTEMİ RİSKLİ ÇIKTI

İşte Kayserilinin bulduğu o yöntemi anlatan yazı;

Geçen hafta Kayseri’ nin pratik zekasını yansıtan bir olayda, 1.000 liralık telefonun 10 liraya satıldığını yazmıştım. 10 liraya telefon alana, kredi kartından taksitlendirmek suretiyle 1.000 liraya da telefon kılıfı satılıyordu. Böylelikle, cep telefonu satışında kredi kartına taksitlendirme yasağını deliyordu.

İLGİNÇ BULUŞ 

Kayseri de cep telefonu satan bir esnaf, bu yazıdan iki gün sonra aradı.

– Hocam bu olayda, “muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleme nedeniyle. 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası riskinin olduğunu siz yazınca kafamız karıştı. Aynca, telefon kılıfının iade edilmesinde 1.000 lira ödeme riski ve arızalı çıkan telefonun iadesinde de 10 lira ödenmesi, KDV ve Gelir, Kurumlar Vergisi yönünden “emsal bedeli” kıyaslaması gibi durumlar olabileceği için daha pratik bir yol geliştirdik.

– Çok ilginç.. peki. nedir o pratik yol?

Bir hediye çeki geliştirdik. İş yerimizde, cep telefonu da dahil değişik ürünler var. Müşteriye hediye çeki satıyoruz. Hediye çekinin bedelini de müşterinin kredi kartından taksitlendirerek çekiyoruz. Aynı kişi birden fazla hediye çeki de alabiliyor.

– Peki., daha sonra?

– Hediye çekini birine veriyor. Çeki getiren, peşin parayla alışveriş yapmış gibi, istediği ürünü alabiliyor.

KAYNAK : sonsayfa.com