Son güncellenme :26.04.2024 19:16

Güncel > Kılıçdaroğlu: “Türkiye’yi arındırmak lazım!”

26.03.2014

Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile Avcılar, Esenyurt ve Başakşehir Belediye Başkan adaylarıyla birlikte Bahçeşehir’de vatandaşlarla buluştu.

Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yeni bir yönetim anlayışının yer alması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar doğru değil. Türkiye’yi düzeltmemiz lazım. Bahar geldi. Hanımlar ev temizliği yaptı. O zaman Türkiye’yi de kirlenmiş siyasetten arındırmak lazım. Benim hakkımda dava açmış, sanıyor ki ben dava açınca korkacağım. Ayakkabı kutusundan korkan adamdan korkulur mu? Gençler twit atıyor, korkuyor” dedi.

“DİKTATÖRLERİN TEMEL ÖZELLİĞİ KORKAK OLMALARIDIR”

Kılıçdaroğlu, “Ayın 30’unda İstanbul’un sorunlarını tümüyle çözecek bir ekibimiz var. Hepsi çalışkan, yürekli, hepsi kendini İstanbul’a adamış. Başlarında bir kişi var. İstanbul’un sorunlarını çözmeye adamış bir kişi var. Çareyi bulduk, şimdi çözüme geleceğiz. Slogan atmak kolay. Ben 24 saat çalışıyorum. 25 saat olsa, 25 saat çalışacağım. CHP’ye geçen seçimde oy vermemiş bir yurttaşımızı ikna edeceğiz. Diyeceksiniz ki, Türkiye’nin yeni bir yönetime, kul hakkı yemeyen bir yönetime, her kuruşun hesabını halka veren bir yönetime ihtiyacı var. Türkiye’nin saygınlığı elden gitti. Türkiye uluslararası arenada ciddi kan kaybına uğradı. Bu eleştirileri yaparken AK Parti’li saygıdeğer yurttaşlarım bu eleştirileri üstüne almasınlar. Ben iktidara söylüyorum. Çünkü onlara yalan söylediler. Oy verin, yoksulluğu önleyeceğiz dediler. Oy verin yasakları kaldıracağız dediler. Yasakları kaldırdılar mı? Yeni yasaklar getiriyorlar. Ben yürütme organının başıyım diyor. Ben senin neler yürüttüğünü çok iyi biliyorum. Bu millet de öğrendi. Bu iktidar verdiği sözün arkasında durmadı ve söylediklerinin tam tersini yaptı. Yolsuzlukları önleyeceğim dedi, iktidar oldu, yolsuzluklara çanak tuttu ve yolsuzluğu yapan 1 numaralı aktör oldu. Gençlerin attığı 140 karakterli twitlerden korktu. Diktatörlerin temel özelliği korkak olmalarıdır. Bizim gençlere hayranım. Gençleri kutluyorum, onlar bir diktatörü dize getirdiler, pes ettirdiler” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN PAHALI HURDALIĞI BİZDE”

İstanbul’daki otobüslerin yokuşları çıkmayan bir sistemde üretildiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Hiçbir İstanbullu unutmasın, gittiler Hollanda’dan tanesini 1 milyon 200 bin Avro vererek otobüs aldılar. Bu otobüsün özelliği, yokuş çıkmıyor. Çünkü Hollanda’dan satın aldılar. Dünyada da dağ olmayan tek ülke Hollanda, düz arazi. Kendi koşullarına göre otobüs üretmişler. İstanbul 7 tepeli. Yolcular biniyor, yokuş çıkmıyor. Dünyanın en pahalı hurdalığı bizde. Sizin paranızla yaptılar. Türkiye, Avrupa’nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Yunanistan’daki otobüslerin yüzde 42’si Türkiye’de üretiliyor. Biz neden tanesine 1 milyon 200 bin Avro vererek Hollanda’dan otobüs alıyoruz? Sandığa gidecek her İstanbullunun bunu düşünmesi lazım. Otobüsleri oradan aldılar, 75 bin sanayi işçisi açıkta kaldı. İzmir metronun kilometresini 60 milyon TL’ye yapıyor. İstanbul 160 milyon TL’ye yapıyor. Sarıgül en ucuza yapacak, daha fazla yapacak, daha güzelini yapacak. Artık Türkiye’nin birleşme zamanıdır.”

“DÜNYANIN NERESİNE GİDERSE GİTSİN, ÖMER EL BEŞİR’İN KUCAĞINDAN ALACAĞIM”

CHP’nin helalden ve doğrudan yana olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Sarıgül, İstanbul’u İstanbul’dan yöneteceğim diyor. İstanbul İstanbul’dan yönetilmiyor. Bahar temizliği yapacağız. Söz veriyorum, dünyanın neresine giderse gitsin, Ömer El Beşir’in kucağından alacağım, Türkiye’ye getireceğim ve hesabını soracağım. Kaçmazsa hesabını soracağız. AK Parti’li yurttaşlarım, biz sizi seviyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe inanıyoruz. Onlara şunu söyleyin: Helale mi, harama mı ortak olacaksınız, diye sorun. Biz helale ortak olacağız. Haram yemek bizim kitabımızda yoktur. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. İnsana hizmet, hakka hizmettir. Buna inanırız” diye konuştu.

KAYNAK : gazetesiz.com