Son güncellenme :28.03.2024 08:56

Sağlık > Korkutan balık ölümlerine inceleme!

19.02.2014

Gönen Çayı’nın geçtiği Misakça Köyü yakınlarında görülen toplu balık ölümleri üzerine araştırma başlatıldı.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi yakınlarından Marmara Denizi’ne dökülen Gönen Çayı’nın geçtiği Misakça Köyü yakınlarında görülen toplu balık ölümleri üzerine araştırma başlatıldı. Çaydan alınan su örnekleri incelenmek üzere Bursa ve İzmir’deki laboratuvarlara gönderildi.

Gönen Çayının Marmara Denizi’ne döküldüğü Misakça’da yüzlerce balık dere kenarına vurdu. Bandırma Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sefa Uyar, kitlesel balık ölümlerinin sebeplerinin araştırılmasına yönelik ilçe Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü ve Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsünün her iki koldan inceleme başlattığını söyledi.

Uyar, müdürlükleri tarafından alınan su ürünlerinin İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarına, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü tarafından alınan su ve balık numunelerinin ise Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarlarına gönderildiğini açıkladı.

Yapılacak tahliller sonrasında balık ölümlerinin nedenlerinin belirleneceğini kaydeden Uyar, ayrıca Bandırma Kaymakamlığı tarafından oluşturulan inceleme ve araştırma komisyonunun Gönen Çayının Marmara Denizine döküldüğü Misakça Köyündeki kitlesel balık ölümlerin devam edip etmediği konusunda her gün inceleme yaptığını sözlerine ekledi.

KAYNAK : gazetesiz.com