Son güncellenme :06.05.2024 16:00

Güncel > Lice’de Kaçırılan 4 Asker Serbest Bırakıldı

09.12.2013

Lice’de Kaçırılan 4 Asker Serbest Bırakıldı

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü yakınlarında yol kesen PKK’lı bir grup tarafından kaçırılan 2 astsubay ile 2 uzman çavuş serbest bırakıldı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesen PKK’lı bir grup tarafından kaçırılan 2 astsubay ile 2 uzman çavuş serbest bırakıldı.

BDP’LİLERİN ARAYA GİRMESİYLE TESLİM EDİLDİLER

Edinilen bilgiye göre Fis köyü yakınlarında PKK’lılarca kaçırılan 4 askeri personel,BDP il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin girişimiyle Duru Jandarma Karakol Komutanlığında Kaymakam Tunahan Efendioğlu’na teslim edildi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Sağlık durumları iyi olan 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına getirildikleri bildirildi.

BDP’Lİ İL BAŞKANI: ASKERLER BİRAZ TEDİRGİNDİ

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Olaydan hemen sonra bölgede askeri operasyon başlatılması ve durumun gergin olması nedeniyle BDP heyeti olarak bölgeye gittik. Bölge halkı operasyon yapılmaması ve genişlememesi için askerleri PKK’lılardan almıştı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde askerleri Yolçatı Köyü yakınlarında teslim aldık. Askerler biraz tedirgindi. Onlara tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını söyledik. Beni tanıyorlardı. Biz de kendilerini alıp Duru Jandarma Karakolu’nda LiceKaymakamı’na teslim ettik.”

EHLİYET SINAVI İÇİN GELMİŞLERDİ

Bingöl’den ehliyet sınavı için Diyarbakır’a gelen ve dün akşam saatlerinde geri dönen 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun içerisinde bulunduğu iki özel araç Lice’nin Fis köyü yakınlarında bir grup PKK’lı tarafından durdurulmuş, kimlik kontrolü yapan PKK’lılar, sivil kıyafetli 4 askeri personeli taşıyan iki aracı da yakıp askerleri yanlarına alarak kaçmıştı.

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekipleri söz konusu bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

POLİS DE KAÇIRILDI

Diyarbakır-Genç yolundan yol kesen PKK’lılar, Bingöl’de görev yapan polis memuru Doğan Uysal’ı da kaçırdılar. PKK’lı grup tarafından kaçırılan polis memuru, gece geç saatlarde askerlerle birlikte serbest bırakıldı.

KAÇIRILAN ASKERLERİN İSİMLERİ

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde akşam saatlerinde kaçırılan 4 askerin isimleri belli oldu. Askerlerin, Bingöl 49′uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum’da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Kaçırılan askerlerin ihbarını ise yine aynı otobüste bulunan başka bir askerin yaptığı kaydedildi. İhbarı yapan askerin de uzman erbaş olduğu, durdurulan otobüste PKK’lıların kontrolü sırasında kimliğini gizlemeyi başardığı kaydedildi.

HABERLER.COM

KAYNAK : habername.com