Son güncellenme :19.04.2024 16:46

izmir > Müfettiş kızının öğrencisi oldu

13.01.2014

Müfettiş kızının öğrencisi oldu

Milli Eğitim Müfettişi Öner Aslan, 58 yaşında yüksek lisans yapmaya karar verince, Gediz Üniversitesi’nin en yaşlı öğrencisi oldu. Hocası ise kızı olan ve kızından ders alan yılların eğitimcisi, “Ondan çok şey öğreniyorum” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden Öner Aslan (58), üniversitenin en yaşlı öğrencisi statüsünde. Öğretmen olarak adım attığı, uzun süre okul yöneticiliği yaptığı, şimdi de müfettiş olarak sürdürdüğü eğitim yaşamında tam 38 yılı geride bırakan Aslan, seneler sonra öğrenciliğe dönmeye karar verdi ve Gediz Üniversitesi’nde işletme yüksek lisans eğitimine başladı.

Yoğun iş temposuna rağmen derslerini hiç aksatmayan Aslan’ın hocası ise, aynı üniversitede görev yapan kızı Senem Kılıç oldu.

KIZI, ANLATIYOR DİKKATLE DİNLİYOR

Stratejik yönetim dersi alan yılların eğitimcisi Aslan, seneler sonra tekrar sıralara oturmaktan ve evladına öğrenci olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Aslan, “Buradaki çalışma ortamında güzel bir sinerji var. Hoş, keyifli ve yararlı. Ben de gencim daha hedeflerim çok projelerim var. Misyoner mi denir derviş mi denir bilmiyorum ama gençlerden öğrendiğim birçok şey var. Öğrenme isteğim varsa kendimi daha yeni gelişen biri olarak görüyorum. Derslerde de zaman zaman zorlanıyorum itiraf etmem gerekirse. Allah sağlık verirse ben yine okullarda son nefesimi vermek isterim. Çünkü bilgiye ihtiyaç duyup buna açlık ve merak duymamız gerekiyor” dedi.

BABASI, UNUTAMAYACAĞI ÖĞRENCİSİ

Gediz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Senem Kılıç da hiç unutamayacağı öğrencinin babası olduğunu belirterek, “Biz hep ders anlatırken sürdürülebilirlikten bahsediyoruz. Eğitim de böyle bir şey. Biz de eğitimci bir ailenin kızı olarak her daim eğitimin içinde iş olarak değil gönüllü olarak yaptık. Bu çok garip bir duygu. İlk hafta derse girdiğim zaman öğrenci işlerinden dersten alınmak istedim. Çok tuhafıma gitti. Babamı öğrenci sırasında görünce çok tuhafıma gitti. Babam derse geç kalır müsaade isteyerek girer. Ödevlerini aksatmadan yapıyor. İnanılmaz bir çaba ile çalıştığını görüyorum. Evde ders çalışan bir dede olarak hala torunlarına rol model olmuş durumda. Eğitimde örnek olmak çok önemli. Babam benim en büyük örneğimdir. Notları çok önemli değil bu çabası bile takdire şayandır” diye konuştu