Son güncellenme :05.05.2024 18:37

Ekonomi > O2, E-PLUS’u satın aldı!

19.02.2014

O2, E-Plus’u satın alarak Almanya’nın en çok müşteriye sahip firması haline geliyor.

Alman telekomünikasyon piyasasında, Telekom ve Vodafone’a yeni bir rakip gelecek. Alman medyası, piyasadaki payı görece daha az olan E-Plus’ın, O2’ya satılacağını bildirdi.

Hollandalı telekomünikasyon şirketi KPN’nın, Alman piyasasındaki kardeş şirketi E-Plus’u İspanyol dev Telefonica’ya bağlı O2’ya satma kararı aldığı açıklandı. Satış işleminin gerçekleşmesi için hissedarları ile rekabet kurullarının onay vermesi gerekecek. KPN’nin E-Plus’u 5 milyar euro peşin ile yüzde 17,6 dolayında hisse karşılığında sattığı açıklandı. Telefonica Almanya, satış işlemi ile birlikte Alman telekomünikasyon piyasasında öncü bir şirket haline geleceğini açıkladı. Oluşacak yeni şirketin 43 milyon dolayında müşteri hacmine ulaşacağı ve 2012 rakamları ile 8 milyar 600 milyon euroluk bir ciroya sahip olacağı ifade edildi.

KPN yöneticileri, hissedarlarından satış işlemine onay vermesini istedi. Gelecek hafta hissedarlar genel kurulu olağanüstü toplantıya çağrıldı. KPN’nın, Almanya’nın en büyük iletişim şirketi haline gelen oluşumun sermayesinin yüzde 17’lik kısmını elinde tutmaya devam edeceği ifade edildi. Anlaşma sayesinde E-Plus da değerini 8.1 milyar Euro’ya yükseltti. Alman telekomünikasyon piyasasında, Telekom ve Vodafone’a rakip olacak yeni şirketin 43 milyon dolayında müşteri hacmine ulaşacağı ve 2012 rakamları ile 8 milyar 600 milyon euroluk bir ciroya sahip olacağı belirtildi.

Son gelişmelerden önce 02 Almanya’da en çok müşterisi olan üçüncü, E-Plus ise en çok müşterisi olan dördüncü firma konumunda bulunuyordu.

DHA

KAYNAK : gazetesiz.com