Son güncellenme :19.05.2024 01:13

Ekonomi > Para sanal ama hırsızlık gerçek!

17.02.2014

Sanal para bitcoin hackerlardan büyük darbe aldı! 2.7 milyon dolar değerindeki bitcoin havuzunu boşaltan bilgisayar korsanları, paranın değer kaybetmesine yol açtılar.

“Sanal para” ya da “sanal altın” altın cephesinden gün geçmiyor ki yeni bir haber gelmesin. 

Dünya çapında giderek yaygınlık kazanan ve alışveriş aracı olarak giderek daha çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından tanınan bitcoin, bu kez bilgisayar korsanlarından yediği darbeyle gündeme geldi.

Tam da Bitcoin’in güvenilirliği ile ilgili hararetli tartışmaların yaşandığı günler de, tamı tamına 2.7 milyon dolar değerinde bitcoin hacker saldırısıyla çalındı.

Kurban olarak Silk Road 2 isimli site seçilirken, 4474.26 adet bitcoinin çalınarak sitenin havuz hesabına aktarıldığı belirtildi.

TurkishNY’nin haberine göre, internet üzerinden konuyla ilgili açıklamada bulunan Silk Road 2 sitesinin moderatörü Defcon, hackerların bir ‘işlem esnekliği’ yazılım hatasından faydalanarak siteyi hacklediklerini belirtti.

Bitcoinleri alıcılardan satıcılara göndermek için merkezileştirilmiş bir havuz hizmeti kullanan Silk Road 2, bitcoinlerin transferini onaylamak için de sadece bitcoin işlem ID’si kullandı.

İşte bu yüzden hackerler, kullanıcıların işlem ID’lerini gizleyip devamlı olarak bir hesaptan daha fazla bitcoin yatırılmasını istemelerine olanak veren ‘işlem esnekliği’ prosedürünü bir “açık” olarak kullanarak, siteye ait bitcoin portföyünü boşaltabildiler.

Yapılan açıklamaya göre hackerlar, birbirlerinden siparişte bulunup sonrasında gönderilmemiş ürünler için geri ödeme talebinde bulunmak üzere Silk Road’un otomatik işlem doğrulama sisteminden yararlandılar.

Altı kullanıcının söz konusu yazılım hatasını ve sitenin otomatik onay sistemini kendi çıkarları için kullanmak üzere aralarında gizlice anlaştıkları iddia ediliyor.

Bu arada Defcon da yaptığı açıklamayla, hackerlara bitcoinleri geri vermeleri çağrısında bulundu.

Bitcoin hırsızlığı haberleri BTC’nin değerinin yaklaşık 50 puan düşmesine neden olurken, gelişmeler Bitcoin’in güvenilirliği ile ilgili yeni tartışmalar ortaya çıkacağını gösteriyor. 

KAYNAK : gazetesiz.com