Son güncellenme :07.05.2024 13:27

Medya > Paralel Tetikçi’den Büyük Çarpıtma

04.03.2014

“Polisin kapattırdığı” ileri sürülen şalteri, meğer müştericilerini Gezicilerden korumak için Otel Sahibi kendi indirmiş…

Ali İsmail Korkmaz adlı Gezicinin eylemler esnasında polisler tarafından dövülmesi sonucu hayatını kaybettiği iddiasında yeni bir çarpıtmaya imza atıldı.   Cemaat’in amiral gemisi Zaman ile tetikçi gazetesi Taraf, olay yerinde bulunan otelin sahibinin ifadesini öyle bir çarpıttı ki, “bu kadarına pes” dedirtti. Zaman ile Taraf’ın Cumartesi günkü  haberine göre, “Polis eylemci Ali İsmail Korkmaz’ı kasıtlı olarak öldürmek istedi,  kimse görmesin diye otel sahibine şalteri kapatmasını söyledi!”

OTEL SAHİBİNİN İFADESİ

Oysa Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada, Beşik Otel Sahibi Erdoğan Gözseçen, herkesin gözleri önünde “Müşterileri korumak için şalteri kapattım. Sonra polis gelip ‘şalteri kapattın mı’ diye sordu. Ben de kapattım. Çünkü göstericiler otele doğru geliyordu ve müşterilerin zarar görmemesi için şalteri ben kapattım” diye ifade verdi.   

ZAMAN VE TARAF NASIL VERDİ?

Dün bu ifadeyi Zaman “Polis şalteri kapat dedi kapattım” diye; Taraf ise “Şalteri kapatın Ali öldürülecek” manşetiyle aktardı.

otel1.jpg

İÇERİDE İSE ŞÖYLE DENİLDİ

Zaman’ın başlığındaki çarpıtma kendi haberinde de net bir şekilde görüldü.  “Polis şalteri kapat dedi kapattım” başlıklı haberin içinde, otel sahibinin ifadesinde “Müşterileri korumak için şalteri kapattım. Sonra polis gelip ‘şalteri kapattın mı’ diye sordu. Ben de kapattım. Çünkü göstericiler otele doğru geliyordu ve müşterilerin zarar görmemesi için şalteri ben kapattım” dediği bilgisi yer alıyordu.

otel2.jpg

habervaktim

KAYNAK : habername.com