Son güncellenme :18.10.2024 04:43

Dünya > Putin askerlerine emir verdi

05.03.2014

Putin askeri tatbikatlara katılan Rus birliklerinin üslerine dönmesini emretti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, bu hafta yapılan askeri tatbikatlara katılan Rus birliklerinin üslerine dönmeleri için emir verdiği bildirildi.Rus ajansları haberi Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov’a dayandırdılar.

Ajanslara göre Peskov, tatbikatların başarıyla sonuçlandığını söyledi. Rusya tatbikatlarının Ukrayna olayları ile bağlantılı olduğu iddialarını reddediyor.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Dmitri Peskov, bugün gazetecilere verdiği demeçte, Rusya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hali hazırda tatbikat halinde olan askeri birliklere daimi konuşlanma bölgelerine geri çekilme emri verdiğini belirtti.

Rusya’nın Sesi Radyosunun haberine göre, Basın Sekreteri Peskov, açıklamasının devamında, söz konusu tatbikatın başarı ile tamamlandığının ifade edildiği raporun kendisine sunulmasının ardından Devlet Başkanı’nın ilgili emri verdiği bilgisini de sözlerine ekledi. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı Orduları Komutanı Anatoli Sidorov ve Rusya Silahlı Kuvvetleri Tatbikat Yönetimi Başkanı İvan Buvaltsev ile birlikte dün geldiği Leningrad Bölgesi’ndeki Kirillovski Poligonu’nda gerçekleştirilen muharebe manevralarını izlemiş ve tatbikat hakkında yetkililerden bilgi almıştı.

150 BİN ASKER, 90 UÇAK, 120 HELİKOPTER, 880 TANK, 80 SAVAŞ GEMİSİ

26 Şubat – 3 Mart tarihlerini kapsayan ve 150 bin askerin yanı sıra, 90 savaş uçağı, 120 helikopter, 880 tank ve 80 savaş gemisinin katıldığı söz konusu tatbikat, Rusya Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Batı ve Merkez Orduları ile birlikte diğer birliklerin ani savaşa hazırlık düzeyini ölçmek maksadı ile gerçekleştirildi.

YANUKOVİÇ RUSYA’DAN ASKERİ YARDIM İSTEDİ

Rusya’nın BM büyükelçisi BM Güvenlik Konseyi’ne, Ukrayna’nın devrik lideri Yanukoviç’in, sınır boyunca sivillerin korunması amacıyla Moskova’dan askeri birlik talep ettiğini söyledi.

BBC’nin haberine göre, Rusya’nın BM büyükelçisi Vitaly Churkin Güvenlik Konseyi toplantısında, Yanukoviç’in bu talebi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Cumartesi günü yazılı olarak ilettiğini belirtti.

Rusya günlerdir binlerce askerini Ukrayna’nın Kırım bölgesinde konuşlandırıyor.

140303120507_russian_military_crimea_512x288_afp_nocredit.jpg

Rus güçleri ayrıca Ukrayna’nın sınırlarında askeri tatbikat gerçekleştiriyor ancak Kremlin, Putin’in bu askeri birliklere üslerine geri dönme çağrısı yaptığını belirtiyor.

ÜLTÜMATOMA YALANLAMA

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’ın Kırım’daki Ukrayna güçlerine, teslim olmaları için salı sabahı TSİ 05.00′e dek süre verdiğini duyurmuştu.

Rus donanması sözcüsü iddiayı reddetmişti.

Ukraynalı yetkililere göre, ültimatom, Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanı Aleksander Vitko tarafından vermişti.

Ancak Rus Interfaks ajansı filo sözcüsünün ültimatom verildiğini reddetiğini duyurmuştu.
KAYNAK : sonsayfa.com