Son güncellenme :19.05.2024 15:01

Medya > Ses kaydına 7 soru

28.02.2014

Ahmet Hakan Başbakan ve oğluyla arasında geçtiği söylenen ses kaydını sordu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan “Dublaj mı, montaj mı?” diye dorduğu yazısında 7 sorunun cevabını aradı.

İktidarın bu 7 soruya cevap vermesi gerektiğini yazan yazar, “bunlara cevap verin de ne yapacağımızı bilelim” dedi.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısı…

EĞER DUBLAJ İSE

EĞER o telefon kaydı “dublaj” ise:

Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın taklidini mükemmel bir şekilde yapabilen iki kişinin, önceden hazırlanan bir metni piyes gibi konuşarak kaydetmeleri gerekir. Yani tam anlamıyla ahlaksız bir kurgudur söz konusu olan.

EĞER MONTAJ İSE

Eğer o telefon kaydı “montaj” ise:

Tayyip Erdoğan ile Bilal Erdoğan’ın hakiki konuşmalarından elde edilen cümleler, yeniden kurgulanarak bambaşka anlamların çıkması sağlanır. Yani var olan bir konuşmanın anlam bütünlüğünün bozulmasıdır söz konusu olan.

YA DUBLAJ, YA MONTAJ

O zaman yapılması gereken

şey şudur:

Ya “dublaj” denilecek.

Ya da “montaj” denilecek.

HEM DUBLAJ DİYORLAR, HEM MONTAJ DİYORLAR

Ama ne yapıyorlar?

Şunu yapıyorlar:

Hem “dublaj” diyorlar, hem de “montaj” diyorlar.

Böylece ikisini birden yıkmış oluyorlar.

BİR KARAR VERİN

Dublaj mı, montaj mı?

Bir karar verin de…

Ne yapacağımızı bilelim.

Telefon kaydıyla ilgili cevap bekleyen 7 soru

BİR: Eğer böyle bir konuşma söz konusu değilse ve telefon kaydı külliyen yalansa… Neden “ben oğlumla böyle bir konuşma yapmadım” demiyorsunuz?

*

İKİ: Eğer böyle bir konuşma “dublaj” ise… Neden gayet net ve somut bir şekilde “seslerimizi taklit etmişler” demiyorsunuz.

*

ÜÇ: Eğer bir “montaj” söz konusu ise… Neden konuşmanın montaj yapılmamış halini, dost düşman herkesi ikna edecek şekilde ortaya koymuyorsunuz?

*

DÖRT: Eğer o konuşmaların yapıldığı iddia edildiği saatlerde canlı yayınlarda konuşmalar yapıyorsanız… Neden bunu net bir şekilde kanıtlamıyorsunuz?

*

BEŞ: Eğer o telefon konuşmalarının iddia edildiği saatlerde yapılmadığını söylüyorsanız… Hangi telefonun hangi saatte hangi telefonla bağlantılı olduğunu gösteren TİB kayıtlarını neden “güm” diye ortaya koymuyorsunuz?

*

ALTI: Eğer ortada büyük bir iftira varsa… Neden iftirayı açığa çıkaracak somut adımlar atarak ikna edici bir teknik inceleme falan yerine “montaj, dublaj, yalan” şeklinde genel ifadelere sarılıyorsunuz?

*

YEDİ: Eğer o görüşmeyi kriptolu telefondan yaptıysanız ve bu nedenle dinlenmesinin imkânsız olduğunu düşünüyorsanız… Neden “bizim kriptolu telefon görüşmelerimizi bile dinlediler” dediniz?

KAYNAK : sonsayfa.com