Son güncellenme :20.04.2024 13:35

Dünya > Suriye’de Rejim Güçlerinden İnfaz

08.12.2013

Suriye’de rejime bağlı güçlerin, başkent Şam’ın Nebek beldesinde ele geçirilen bir bölgede 41 kişiyi infaz ettiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah üyelerinin de destek verdiği rejim güçlerinin, birkaç gün önce Şam’ın Nebek beldesinin batı kesimindeki Fetih bölgesini ele geçirmesinin ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 41 kişiyi infaz ettiği belirtildi. Rejim güçlerinin bölgeyi ele geçirmek için ağır silahlar kullandığı ifade edilirken, öldürülen kişilerin cesetlerinin de yakıldığı kaydedildi. 

Rejim güçlerinin şiddetli saldırılarına maruz kalan Kalamun bölgesinde muhaliflerin medya sorumlusu Amer el-Kalamuni,konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih bölgesinde 41 sivilin infaz edildiğini belirtti. Nebek çevresinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Şam yönetimine bağlı güçler arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini aktaran Kalamuni, Nebek’teki Burhani camisinin de yerden yere atılan füzelerin isabet etmesi sonucu ağır hasar gördüğünü ifade etti.  

Malule’den çıkarılan rahibeler Yebrud’da

Şam’ın Hristiyanların yoğunlukta olduğu Malule beldesinden çıkarılan rahibeler hakkında da bilgi veren Kalamuni, Mar Takla manastırı başkanı Plajye Seyyaf ile rahibelerin güvenlik gerekçesiyle Malule’den çıkarıldığını, halihazırda muhaliflerin denetimdeki Yebrud beldesinde Hristiyan bir ailenin yanında bulunan bu kişilerin durumlarının iyi olduğunu belirtti. Kalamuni, “Esed güçlerinin din adamlarını öldürüp bunu muhaliflerin üzerine atmasından endişe edildiği için güvenli bir bölgeye nakledildiler” diye konuştu. 

Yermuk’ta gösteriye müdahale 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ise başkent Şam’ın Yermuk banliyösünde cuma namazından sonra düzenlenen yönetim karşıtı gösteriye rejime bağlı güçlerin ateş açarak müdahale ettiğini duyurdu. Açılan ateş sonucu bazı göstericilerin yaralandığı, rejimin kuşatması altındaki bölgede insani durumun çok kötü olduğu kaydedildi.

Öte yandan Suriye ordusunun ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sırasında başkent Şam’ın Muaddamiye bölgesindeki Ravda camisinin minaresinin tamamen yıkıldığı kaydedildi.

habervaktim

KAYNAK : habername.com