Son güncellenme :17.05.2024 10:35

Dünya > Suriyeli çocuklar için çekilen video, İskandinavya’da insanlığı hatırlattı!

24.02.2014

Suriyeli çocuklar için çekilen video, İskandinavya’da insanlığı hatırlattı!

Suriye’de aşırı soğuklara dayanamayan çocuklara dikkat çekmek için Norveç’te gizli çekimini yapılan bir reklam videosu, Norveç dışında, Danimarka ve İsveç’te de büyük ses getirdi.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

SOS Çocuk Esirgeme Kurumunun, ”Norveçliler ne kadar insalcıl” ismi ile Suriye’de ki çocuklara para toplamak için gizli kamera ile bir reklam videosu çekti. Video’da 11 yaşında ki bir Norveçli çocuğun, ince giysilerle -5 derecede otobüs durağında soğuktan titreyerek beklemesi konu alındı. 

Çocuğun üşüdüğünü gören Norveçlilerin ilginç tepkileri kameraya yansıdı. Kimi sırtında ki kabanını çocuğa verirken, kimi eldivenini çocuğa vererek yardım etmeye çalışması gözlerden kaçmadı. Başkent Oslo’da çekilen video, sosyal medyada büyük ses getirdi. İzlenme rekoru kıran video, Norveçlirein dışında İsveç ve Danimarkalılarında dikkatin, çektiği belirtildi.

Norveçlilerin üşüyen çocuğa yardım etmesinin kendini duygulandırdığını söyleyen Oslo Belediye Bşkanı Fabian Stang, Suriye’de ki savaş nedeni ile 6,5 milyon insanın ülkesini terk ettiği ve bununda 2 milyonunun çocuk olduğunu kaydetti. Zor şartlarda hayatını sürdüren 2 milyon Suriyeli çocuğa yardım toplamak için böyle bir video çekimi yapıldığını söyleyen Stang, duyarlılıklarından dolayı Norveçlilere teşekkür etti.

 

KAYNAK : habername.com