Son güncellenme :08.09.2024 02:50

Yerel Haber > SUSUZLUĞA İSYAN

29.01.2014

Kozan İlçesi’ne bağlı Henüzçakırı Köyü halkı ellerinde Kozan Kaymakamlığı’nın İdare Kurulu Kararı olmasına karşın susuzluk çektiklerini ve 20 haneli köyün susuz bırakıldığını iddia ederek Valilik Makamı’ndan yardım istedi.
Gazetemiz haber merkezine gelerek konu hakkında açıklamalarda bulunan köy halkı, köyün Düzyurt yerleşiminde bulunan mahkeme kararlı içme suyunun halkın kullanımı için Enerji-SA firması tarafından yapımı tamamlanan içme suyu deposunda toplanılmasına yönelik mahkeme ve kaymakamlık kararlarının olduğunu belirterek bu kararın uygulanmadığını ve köy halkının 2014 yılında susuzluk çektiklerini ifade ettiler.
Kaymakamlık kararı ile Gökgöz Köyünde bulunan suyun Henüzçakırı Köyü Andırap Mahallesine tahsis edilen su ile su deposuna ulaştırılması ve buna bağlı olarak Kirazlı mevkinde bulunan suyun, Halil Boz isimli şahsın tarlasından çıkan suyun ve Çınarlı kaynak suyun toplanması gerektiğine işaret edip ‘köyde 3 hane sudan faydalanıyor geri kalan 20 hane faydalanmıyor. Bu suyun önünde köy muhtarı da engel çıkarıyor. Kaymakamlık ve mahkeme kararları elimizde ama bizi dinleyen bir merci yok. Susuz bir dönem geçiriyoruz. Su medeniyettir diyorlar ama biz medeniyetten faydalanamıyoruz. Sayın Valimizden yardım bekliyoruz’ dediler.
Konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi’nin de resmi yazışmalarla bilgisinin olduğuna değinen köylüler, ‘Valimizden yardım bekliyoruz. İlçede bu sorunu ne yazık ki çözmek istemediler. Bizi susuzluk ile terbiye ediyorlar’ diyerek adeta isyan ettiler.

Kaynak: adanadantaraf