Son güncellenme :24.04.2024 10:50

Ekonomi > Tazminatsız kovulan CEO konuştu

07.12.2013

ÇBS’den tazminatsız kapıya konan CEO konuştu: Karşı koydum, kovuldum.

ÇBS CEO’su iken dün gece KAP’a yapılan açıklamayla görevine tazminatsız son verilen Hasan Safa Doğantürk konuştu.

Doğantürk, “Görevden alındığımı KAP’tan öğrendim. Bana yöneltilen suçlamaların haksız olduğu mahkeme sürecinde ortaya çıkacaktır” dedi.

ÇBS Printaş Oto Boya Sanayi tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamada, Ceo olarak görev yapan Doğantürk’ün, “Hak ve yetkileri kötüye kullandığı, emniyeti suistimal ettiği, haksız rekabet oluşturacak işlemler yaptığı” gerekçesiyle iş akdinin feshedildiği bildirildi.

Görevine son verilen Doğantürk, yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu belirterek, bunun mahkeme sonucunda ortaya çıkacağını söyledi. Doğantürk, iş akdinin feshine giden süreci şöyle anlattı:

“ÇBS Printaş şirketi otomotiv sanayine boya üretiyor. Üretimini de Japon Nippon firmasının lisansıyla yapıyor. Türkiye’de üretilen boya otomotiv şirketlerine Nippon tarafından fatura ediliyor. Bir yandan da ÇBS’nin 2008′de başlayan iflas erteleme davasının sonu yaklaşıyor. Davadan iflas sonucunun çıkması ihtimaline karşılık Nippon, üretilen boyaların Nippon’a ait ayrı bir depoda tutulmasını istedi. Buna karşılık ÇBS de faturalandırmanın bundan sonra Nippon tarafından değil, ÇBS tarafından yapılmasına karar verdi. Ben aynı zamanda Nippon’un yöneticisi olduğum için bu karara karşı çıkınca iş akdimi feshettiler.”

KAYNAK : sonsayfa.com