Son güncellenme :07.05.2024 12:14

Bilim ve Teknoloji > TÜBİTAK’tan özel eğitim projesi

11.12.2013

TÜBİTAK’tan özel eğitim projesi

TÜBİTAK tarafından geliştirilen Taksis projesi Özel Harekât birimlerine gerçeğinden farksız bir çatışma eğitimi sunuyor.

Sabah Gazetesi’nden İsmail Uğur Arabacı’nın haberine göre; Askeri ve sivil alanda son dönemde çok önemli atılımlar gerçekleştiren TÜBİTAK, yeni ve çarpıcı bir projeye daha imza attı. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı için yürütülen TAKSİS projesi bitme aşamasına geldi. Yazılım sistemleri, lazer teknolojisi ve konumlandırma sistemleri tamamen yerli olan bu eğitim projesi, birçok yönüyle dünyada tek olma özelliğini taşıyacak.

GERÇEĞE YAKIN OPERASYON ORTAMI

TAKSİS, gerçeğe yakın çatışma ortamı yaratan bir eğitim sistemi… Özel Harekât Daire Başkanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda iki kurum arası yapılan görüşmelerle hayata geçirilen TAKSİS Özel Amaçlı Taktik Operasyon Eğitim Sistemi projesinin en önemli özelliği tamamen yerli olması. TÜBİTAK patentli özel tasarım lazer algılayıcı eğitim elbiseleri ile birlikte yüksek hassasiyetli konumlandırma ve kamera sistemlerini kapsayan proje pek çok özelliğiyle de dünyada tek. Yaklaşık 3 yıldır yürütülen çalışmalar sonunda son halini alan projenin, şubat ayı içinde Özel Harekât Daire Başkanlığı’na teslim edileceği belirtiliyor. Gerçeğe yakın operasyon ortamı yaratan TAKSİS projesi, özel harekât polisinin eğitimi için geliştirildi. Özel harekât polislerinin operasyonlarda kullandığı MP5, M4A1, AK 47, Glock 17 gibi silahların orijinalinden hiçbir farkı olmayan lazerli eğitim silahlarının kullanıldığı bu sistemde, silahların geri tepmesine kadar en ince ayrıntılar bile unutulmamış.

KAYNAK : habername.com