Son güncellenme :07.05.2024 11:16

Bilim ve Teknoloji > Türk Füzesi Avrupa Yolunda!

16.01.2014

Türk Füzesi Avrupa Yolunda!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslimatları devam eden Cirit füzesi ihracat faaliyetleri kapsamında çalışmalara devam ediyor.

Bu konuda, Eurocopter firması ile yapılan sözleşme gereğince EC635 helikopterine entegrasyon faaliyetleri sürüyor. Bu çalışmaların yanında Eurocopter tarafından üretilen TİGER saldırı helikopterine Cirit füzesinin entegrasyonu konusunda Eurocopter ile Roketsan arasında görüşmeler başlatıldı.
 
TİGER’A TÜRK PENÇESİ
 
Roketsan yetkilileri “Cirit füzesinin ihracat çalışmaları kapsamında Eurocopter ile yapılan sözleşme gereğince başta Ortadoğu ülkelerine satışı planlanan EC645 helikopterine Cirit füzesinin entegrasyonu devam ediyor.
 
Bu doğrultuda, Eurocopter yetkililerin katılımıyla yurt içi ve yurt dışında Cirit füzesinin atış testleri gerçekleştirilecek. Bunun yanında, yine Eurocopter ürünü olan Tiger helikopterine Cirit entegrasyonu yapılması amacıyla görüşmeler olumlu yönde devam ediyor. Bu yönde ilk adım geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen IDEF 2013 Uluslararası Savunma Sanayii fuarında atıldı.
 
Eurocopter yetkilileri, Cirit füzesinin hem etkili hem de ekonomik olmasından dolayı tercih edilebileceği yönünde görüş bildirdiler. Roketsan olarak Cirit füzesinin Tiger helikopterinde kullanılması amacıyla sıkı bir çalışma yürütüyoruz.” diye konuştu.

HABERVAKTİM

KAYNAK : habername.com