Son güncellenme :03.05.2024 03:02

Dünya > Ünlü Suriyeli komutan öldürüldü

25.02.2014

Suriye direnişinin sembol isimlerinden Ebu Halid Es Suri’nin İŞİD tarafından öldürüldüğü ifade edildi. İŞİD’in ise eylemi üstlenmediği belirtiliyor.

Ahraruş Şam hareketi kurucularından Ebu Halid es-Suri’nin bir IŞİD savaşçısının düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdiği duyuruldu. Aralarında Ahraruş Şam Halep emiri Halid Es Suri’nin de bulunduğu toplam 15 kişi hayatını kaybetti. Irak Şam İslam Devleti mensubu 3 kişinin, Halep merkezde bulunan Ahraruş Şam karargahına gelerek, Irak Şam İslam Devleti’nin yalnışlar içerisinde bulunduğunu, kendilerininde tevbe ettiklerini ve Ahraruş Şam saflarında çalışmak istediklerini beyan ederek saldırıya zemin hazırladığı, sonrasında 2 IŞİD suikastçısının üzerindeki bombayı patlattığı ve bir diğerininde ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

İŞİD EYLEMİ KABUL ETMEDİ

IŞİD’in önde gelen isimleri resmi twitter hesaplarından, Ebu Halid es-Suri’nin öldürülmesinden sorumlu olmadıklarını açıkladılar.Bazı IŞİD kaynakları ise, Ebu Halid es Suri’nin emrindeki 5 bin kişiyle İslam Devleti’ne biat edeceği için İslami Cephe’nin konsey liderleri tarafından hazırlanan bir tuzak sonucu öldürüldüğü iddia etti. IŞİD’in önde gelen liderleri arasında adından sıkça söz ettiren Ebu Cendel el Kuveyti: “İslam Devleti, Şeyh Ebu Halid es-Suri’nin kanının dökülmesinden beridir” dedi.

Timetürk’ün Suriye’de elde ettiği bilgilere göre saldırının İŞİD tarafından yapıldığı ancak oluşacak olan tepkiden dolayı suçun İslami Cephe üzerine İŞİD tarafından yıkılmak istendiği ifade edildi. Son günlerde İŞİD’in gerek Nusra gerekse de diğer gruplarla olan saldırısının artarak devam ettiği ve İŞİD’in muhaliflerde herhangi bir eylem ayrımı yapmadan herkese karşı canlı bomba saldırısı düzenlediği ifade ediliyor.

KAYNAK : sonsayfa.com