Son güncellenme :26.04.2024 18:48

Güncel > VPN kullananlar risk altında!

26.03.2014

Twitter yasağı sonrası yoğun olarak kullanılmaya başlanan VPN sisteminin içerdiği riskler var! İşte VPN kullananların dikkat etmesi gerekenler!

İnternet yasakları, Türkiye’yi VPN programlarıyla tanıştırdı!

İnternetteki engellemeleri aşmak için kullanılan programlar kısa sürede birçok bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılmaya başlandı.

Fakat uzmanlar, VPN sistemine dahil olmanın yarattığı güvenlik risklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

ESET Türkiye Genel Müdürü Alev Akkoyunlu, bu tür değişikliklerin güvenlik açığı oluşturabileceğini ve kullanıcıların sıklıkla sahte sayfalara yönlendirilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

“Ayar değişikliğinde online bankacılık konusunda dikkatli olun“ diyen Akkoyunlu, bu tür değişiklikler yapanların mutlaka geçerli bir antivirüs yazılımı kullanması gerektiğini söyledi.

Son dönemde başta Twitter olmak üzere Türkiye’de engellenen bazı web sitelerine ulaşmak üzere kullanıcıların sistemlerinde DNS değişikliği yaptığı bilgisi öne çıkıyor. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, DNS ayarlarında gerçekleştirilen değişiklikler de, güvenlik açığına neden olabiliyor.

ESET, bilinen ve yaygın olarak kullanılan DNS’lerin tercih edilmesini ve özellikle bu tip süreçlerde ortaya çıkan kaynağı belirsiz bazı DNS’lerin kullanılmamasını öneriyor.

Aynı şekilde, yine engellenen sitelere girebilmek adıına kullanılan bazı VPN programları da sıkıntı oluşturabiliyor. ESET, burada da yine bilinen ve yaygın olarak kullanılan VPN programlarının tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor!

KAYNAK : gazetesiz.com