Son güncellenme :01.05.2024 23:47

Bilim ve Teknoloji > Yunuslara Türkiye’den destek!

31.01.2014

Birçok ünlü sanatçının da üyesi olduğu Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği (BGKO), hayvan esaretine “”dur”” demek için ilk farkındalık filmini çekti.

Özge Özder, Ayça Varlıer, Aslı Tandoğan öncülüğünde kurulan ve birçok ünlü sanatçının hem üye olarak, hem de etkinliklerine katılarak destek olduğu “Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği” (BGKO), yepyeni bir duyarlılık çalışmasıyla kamuoyunun karşısına çıktı.

Geçtiğimiz günlerde video paylaşım siteleri ve televizyonlardan yayına sokulan yeni proje, hayvan esaretine “dur” demeyi amaçlayan bir “farkındalık filmi!”

BGKO ve PToT Film tarafından çekilen “Benim bir dostum var’’ adlı iki dakikalık spot filmde birçok ünlü sanatçı gönüllü olarak yer aldı.

Hayvan esaretine hayır” kampanyasına başlayacak olan BGKO sanatçıları, filmde gösteri hayvanlarının esaretini yunuslar üzerinden anlattılar.

Japonya ve ABD arasında da ciddi diplomatik krize neden olan “Taiji Koyu yunus katliamı” gündemdeyken tamamlanan film, zamanlaması bakımından da oldukça anlamlı bulundu.

Sanatçılar amaçlarını, yunus parklarına ve gösteri hayvanlarının kullanıldığı tüm oluşumlara karşı geniş çaplı bir kampanya başlatmak olarak açıkladılar.

Videoyu izlemek için tıklayınız!

KAYNAK : gazetesiz.com