Son güncellenme :08.09.2024 02:11

Medya > Zaman değişiyor: F.Bahçe’ye zeytin dalı

05.03.2014

Zaman gazetesi, şike soruşturmasının ilk gününden itibaren Cemaat’e ve Gülen’e ağır sözlerle yüklenen Fenerbahçe camiasına manşetten mavi boncuk dağıttı.

Şike soruşturmasının ilk günleriydi. Aziz Yıldırım gözaltına alınmış, Fenerbahçe taraftarı ne olup bittiğini anlamaya çalışıyordu.

FENERBAHÇE OKLARI CEMAAT’E YÖNELTTİ

Cemaat’e yakınlığı ile bilinen Zekeriya Öz ve Mehmet Berk gibi savcıların soruşturmanın içinde yer alması Fenerbahçe camiasında okların Cemaat’e yönelmesine sebep olmuştu. 

CEMAAT “ŞİKECİLERDEN HESAP SORULACAK” MESAJI VERİYORDU

Dava sürecinin en başından en sonuna kadar, “kendilerine karşı operasyon yapıldığını” düşünen Fenerbahçeliler, tribünlerde başta Gülen olmak üzere Cemaat’a yönelik küfürler sarf ediyor, hesap sorulacağını ima ediyorlardı. Cemaat ise bu eleştirilerden etkilenmiyor, medyasıyla, köşe yazarlarıyla “şikecilerden hesap sorulacak” mesajı veriyordu. 

ZAMAN DEĞİŞTİ, ZAMAN DA DEĞİŞTİ

Aradan geçen 3 yılın ardından, Cemaat AK Parti ile bir savaşa girişti. İlk iş olarak da CHP’li yöneticilerinin başta Kılıçdaroğlu olmak üzere, demeçlerini manşetten düşürmemeye başladı. Cemaat ikinci olarak da yine hükümetle arası pek de iyi sayılmayan Fenerbahçe camiasına yaranmaya başladı. Başbakan’ın, oğlu Bilal Erdoğan’la arasında geçtiği öne sürülen ve F.Bahçe kongresine yönelik olan konuşması internete düştü. Cemaat de Zaman gazetesi ile, bu konuşma üzerinden hükümete saldırmak için Fenerbahçe’ye sarıldı. 

GÜLEN’E EDİLEN KÜFÜRLERİ BİLE UNUTTULAR

“Kongreye müdahale iddiası Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı” manşetiyle çıkan Zaman gazetesi, göz kırptığı Fenerbahçe tribünlerinde Fethullah Gülen’e nasıl küfürlerin edildiğini 1 günde unutmuşa benziyor. Hemen her maçta, her Fenerbahçe yürüyüşünde, eleştirilerden, hükümetten daha fazla nasibini alan Cemaat ve yayın organları, “düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığı ile sarılacağı en son kale olan Fenerbahçe’ye bile yaranma çabasına girdi.

KAYNAK : sonsayfa.com